Vera Selhorst
Vera Selhorst

Vera Selhorst (1992) is een scenograaf die decor, kostuum, beeldende installaties en licht ontwerpt. Haar werk kenmerkt zich door onconventionele vertalingen van tekst, geluid en concepten naar beeld die groot zijn in de uitwerking.

Ik ben op zoek naar een abstracte vorm van realiteit waarbij het materiaalgebruik een belangrijke vorm speelt. Klassieke beelden integreer ik graag in een hedendaagse compositie die kracht uitstraalt en waar een ongepolijst element in verwerkt is. Ik werk graag met statische beelden waar ik dynamiek in creëer door middel van beweging en afbraak.

Mijn ontwerpen staan in dienst van het verhaal dat een beeld, concept, muziek of een tekst wil vertellen. Ik vind het belangrijk vragen te blijven stellen die ik samen kan voegen met het overkoepelende verhaal. Het werken met een concept stimuleert me om een verhaal op een eigenzinnige manier te kunnen vormgeven.

Ik studeerde Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik verschillende projecten gerealiseerd voor onder andere het Kameroperahuis met regisseur Mart van Berckel, Het Van Gogh Museum en Club Gewalt. Deze variatie van projecten daagt mij uit om vanuit verschillende perspectieven te kunnen ontwerpen.

CV